Παρέμβαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης στην αντιπαράθεση Ρουπακιώτη – Ένωσης Εισαγγελέων

0

Θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και της Ένωσης Εισαγγελέων πήρε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κ. Καραγκούνης. Ο κ. Καραγκούνης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ fm 99.5», αναφέρθηκε στην οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας και παρουσίασε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ο ρυθμός με τον οποίο οι δικαστικές αρχές εφαρμόζουν καθημερινά το μέτρο της προσωρινής κράτησης.

Πιο αναλυτικά, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι μόνο μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, έχουν επιβληθεί συνολικά 500 προσωρινές κρατήσεις, αριθμός που μεταφράζεται σε οκτώ προσωρινές κρατήσεις την ημέρα.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Ρουπακιώτη και την Ένωση Εισαγγελέων τόνισε ότι δεν υπάρχει ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών. Πρόσθεσε δε, ότι οι ανακριτικές αρχές επιτελούν σωστά το έργο τους αλλά ο υπουργός, από την πλευρά του, όφειλε να αναφερθεί στο συγκεκριμένο γεγονός καθώς πράγματι, τα σωφρονιστικά καταστήματα δεν αντέχουν άλλους κρατουμένους.

Τέλος, ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στα κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία δύο νέων καταστημάτων κράτησης, μια φυλακής για τους κατηγορουμένους για οικονομικά αδικήματα και μια φυλακή υψίστης ασφαλείας. Στόχος είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών και η βελτίωση των συνθηκών κράτησης των καταδικασθέντων.

Σχόλια