Παρέμβαση Χατζηγάκη σε καταγγελίες δημοσιογράφων

0

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων κατά τη διάρκεια εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε την άμεση διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας την απομάκρυνση των καταγγελλόμενων σωφρονιστικών υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους και την άμεση αντικατάστασή τους από νέους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε προσωπικά ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης μετά από εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών.
Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή τις καταγγελίες που έγιναν, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
1. «Προ ενδεκαμήνου είχε υποβληθεί ανώνυμη αναφορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης με καταγγελίες κατά της διεύθυνσης στις φυλακές Δομοκού η οποία εξετάστηκε αμέσως.Στην ανώνυμη καταγγελία δεν περιλαμβάνονταν τα περισσότερα από όσα κατήγγειλε η συγκεκριμένη εκπομπή (χρηματισμός, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες κλπ).
2. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αντέδρασε και διέταξε ειδική έρευνα. Η ανώνυμη καταγγελία διερευνήθηκε με βάση καταθέσεις μαρτύρων με ειδική έρευνα που πραγματοποίησε επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης και το πόρισμα της διαβιβάστηκε αμέσως στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας για τις δικές του νόμιμες ενέργειες. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη».