Παρουσίαση του έργου “Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Καταστημάτων Κράτησης”

0

 

Πρόσκληση για την παρουσίαση του σημαντικού έργου “Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Καταστημάτων Κράτησης” για τη βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος

Το σημαντικό έργο “Ηλεκτρονικές υπηρεσίες Καταστημάτων Κράτησης” για τη βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος παρουσιάζεται αύριο, Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, και ώρα 13.45 μ.μ., σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic (Αίθουσα Panorama).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης.

Πρόκειται για ένα έργο Εθνικής Εμβέλειας που αφορά την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος στη σωφρονιστική διοίκηση και ειδικότερα τη διασύνδεση των Καταστημάτων Κράτησης με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με το παραπάνω σύστημα, για πρώτη φορά, θα υπάρχει άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση για θέματα κρατουμένων (π.χ. ποινική κατάσταση, μεταγωγές, άδειες, ιατρικός φάκελος,  πειθαρχικά), οικονομικής διαχείρισης φυλακών, φαρμακείου, αποθήκης, προσωπικού, ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αλλά και οχημάτων.

Η δημιουργία ενός πυρήνα πληροφοριακών υποδομών και ψηφιακών υπηρεσιών συμβάλλει στη σωστή και αποδοτική διοίκηση του σωφρονιστικού συστήματος και κατ’ αποτέλεσμα στην καλύτερη μεταχείριση των κρατουμένων, την ορθολογικότερη αξιοποίηση των υπαλλήλων και την αποδοτικότερη χρήση των οικονομικών πόρων.

Η ηλεκτρονική διασύνδεση των φυλακών αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα αναβάθμισης της σωφρονιστικής διοίκησης τις τελευταίες δεκαετίες και θα επιτρέψει τη συνεχή και ζωντανή επαφή του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τις 33 φυλακές που βρίσκονται σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Σχόλια