Παρουσιάστηκε στη Βουλή η τροπολογία του Υφυπ. Αθλητισμού

0

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός , παρουσίασε χθες στη Βουλή νέα νομοθετική μεταβολή, η οποία προβλέπει ότι όλα τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης του ποδοσφαίρου ανήκουν στην ΕΠΟ με την πολιτεία να διατηρεί την αποκλειστική αρμοδιότητα μόνο επί θεμάτων οικονομικού ελέγχου και νομιμότητας.

Ύστερα από τρεις ημέρες έντονων αντιπαραθέσεων και κατάθεσης τεσσάρων διορθωτικών πράξεων, ο κ. Ορφανός αποδέχθηκε το αίτημα της FIFA για την κατοχύρωση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να αρθεί το συντομότερο δυνατόν ο αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ικανοποιημένος θα πρέπει να θεωρείται όμως και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Β. Γκαγκάτσης, αφού, πέρα από τη ρητή αναγνώριση της πρωτοκαθεδρίας της ομοσπονδίας στην οργάνωση και λειτουργία του ποδοσφαίρου, ο υφυπουργός κατάργησε τη διάταξη (παράγραφος 1 του άρθρου 28) που προέβλεπε ότι η απλή παραπομπή των αθλητικών παραγόντων σε δίκη προκαλεί έκπτωση αξιώματος και είχε χαρακτηρισθεί από την ΕΠΟ ως φωτογραφική κατά του κ. Γκαγκάτση.

Ο κ. Ορφανός υποχώρησε όμως και στο ζήτημα της χρηματοδότησης των σωματείων, καθώς κατέθεσε τροποποίηση, η οποία εξαιρεί τα αθλητικά σωματεία από την πρόβλεψη αναστολής κρατικών επιχορηγήσεων και φοροαπαλλαγών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την αθλητική νομοθεσία.

Ηδη, τα κλιμάκια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενημερώθηκαν για τις αλλαγές που έκανε ο Γιώργος Ορφανός στο αθλητικό νομοσχέδιο και, από μέρα σε, μέρα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σχόλια