Πέφτει η αυλαία στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ

0

Το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων αναμένεται να εκδώσει εντός της ημέρας την απόφασή του για την υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε τέσσερις μήνες και στο δικαστήριο κατέθεσαν περίπου 100 μάρτυρες, ενώ περισσότερα από 400 άτομα εξετάστηκαν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή στη διάρκεια της προδικασίας.

Ο εισαγγελέας της έδρας Νίκος Καραμολέγκος στην αγόρευσή του εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι πέντε ανήλικοι κατηγορούμενοι κυνήγησαν και χτύπησαν τον 11χρονο το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου 2006 στη Βέροια.

Ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολίες για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του παιδιού και για το λόγο αυτό πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν σπάνιο για τα δικαστικά χρονικά της χώρας και το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο ανηλίκων για ανθρωποκτονία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να εντοπιστεί το πτώμα του άτυχου παιδιού.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, οι πέντε ανήλικοι κατηγορούνται ότι είχαν φραστικό επεισόδιο με τον Άλεξ και στη συνέχεια τον χτύπησαν και τον καταδίωξαν, με αποτέλεσμα να πέσει στα μαρμάρινα σκαλοπάτια κτιρίου και να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι οι ανήλικοι φέρονται ότι μετέφεραν το πτώμα του 11χρονου και το πέταξαν στον παραπόταμο. Στο δικαστήριο παραπέμφθηκαν και οι γονείς των παιδιών, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σχόλια