Πειθαρχική ποινή από τον ΔΣΑ κατά δικηγόρου που χαστούκισε συνάδελφό του.

0

Με την υπ΄ αριθμ. 68/2004 απόφασή του, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επέβαλε σε δικηγόρο των Αθηνών την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης τριών μηνών από την άσκηση των καθηκόντων για ανάρμοστη δημόσια συμπεριφορά προς συνάδελφό του.

Ειδικότερα, δικηγόρος έξω από ανακριτικό γραφείο του Πρωτοδικείου Αθηνών επιτέθηκε φραστικά κατά άλλου δικηγόρου, λέγοντας: «Αλήτη δικηγόρε, δικηγόρε της πλάκας, εσύ και ο Χ. πάτε να φάτε τα λεφτά της γριούλας» (πελάτισσας), ενώ παράλληλα τον ράπισε στο αριστερό μάγουλο. Το γεγονός αυτό διαδραματίστηκε παρουσία πολιτών.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ έκρινε ότι η συμπεριφορά του εγκαλούμενου δικηγόρου είναι χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπή για δικηγόρο και αντίκειται στις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων.

Κατόπιν αυτού, του επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης από την άσκηση των καθηκόντων του για διάστημα τριών μηνών. Αντίθετα, δεν επιβλήθηκε στον εγκαλούμενο ποινή για την άρνησή του να παρέχει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο έγγραφες εξηγήσεις, όπως του ζητήθηκε, γιατί κρίθηκε ότι ο πειθαρχικός διωκόμενος δικηγόρος έχει δικαίωμα σιγής.