Πειθαρχικός έλεγχος κατά του αντιπροέδρου του ΑΠ Αχιλλέα Ζήση

0

Παραγγελία για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου για όσα καταγγέλλονται κατά του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Αχιλλέα Ζήση έδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας,

«Η Πολιτεία δεν είναι δικαστής. Θέλω όμως να σημειώσω ότι η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κάθαρση, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις. Να προχωρήσει, όσο βαθειά χρειάζεται, όσο ψηλά χρειάζεται», σημείωσε ο κ. Παπαληγούρας μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του ο κ. Ζήσης χαιρετίζει την παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, ενώ χαρακτηρίζει ψευδή τα σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία, όπως καταγγέλλει, συνιστούν άθλιες συκοφαντίες. Μεταξύ άλλων ο κ. Ζήσης δηλώνει: « Όσον αφορά την προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα που παρήγγειλε ο κ. υπουργός της Δικαιοσύνης, δηλώνω ότι επικροτώ την ενέργειά του», και διερωτάται: «Μήπως κάποιοι θέλουν να πλήξουν, όχι βέβαια τον Αχιλλέα Ζήση ως πρόσωπο, αλλά τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που πρωταγωνίστησε στις κινητοποιήσεις του δικαστικού σώματος τον τελευταίο χρόνο, ώστε ο δικαστικός συνδικαλισμός και η Ένωσή μας, να πάψει να είναι το εμπόδιο στις προσπάθειες ορισμένων να προωθήσουν νομοθετικές αλλαγές, που θα συρρικνώσουν τις εγγυήσεις της δικαστικής ανεξαρτησίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για κρίσιμες δίκες που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον;»