Πενθήμερη αποχή δικαστικών υπαλλήλων στο Γενικό Αρχείο του Πρωτοδικείου

0

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε πενθήμερη αποχή διαμαρτυρίας (13-17 Δεκεμβρίου) των δικαστικών υπαλλήλων στο Γενικό Αρχείο του Πρωτοδικείου, που στεγάζεται στα υπόγεια του Εφετείου Αθηνών, για τις απαράδεκτες, ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας τους, όπως βεβαιώνουν και οι έλεγχοι των Επιθεωρητών Εργασίας του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου.

Ο Σύλλογος ζητά την επέκταση των αρχείων σε χώρους που καταλαμβάνουν η εταιρία «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» και ο ανάδοχος του έργου του Εφετείου Αθηνών, κατάλληλες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, την πλήρη μηχανοργάνωση του Γενικού Αρχείου και την καθαριότητα του χώρου.

Σημειώνεται ότι το ίδιο διάστημα (13-17 Δεκεμβρίου) απέχουν από την εργασία τους και οι δικαστικοί υπάλληλοι του Ποινικού Μητρώου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων για την περίοδο Μαϊου έως Σεπτεμβρίου του 2004, οι οποίοι εργάστηκαν επί 24ώρου βάσεως προκειμένου να βεβαιώσουν την ποινική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων υπό διαπίστευση προσώπων πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Σχόλια