Πενθήμερη αποχή όλων των δικηγόρων αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

0

Μετά το “άνοιγμα” αρκετών θεμάτων με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, στη σημερινή συνεδρίασή της  διαπιστώνει ότι η αρχή της νέας δικαστικής χρονιάς βρίσκει τον δικαστικό και δικηγορικό κόσμο αντιμέτωπο σε αλλαγές που προωθούνται με την μεταφορά της δικαστηριακής ύλης, κατά παράβαση θεμελιωδών συνταγματικών κανόνων δικαίου.

Ενόψει όλων των ανωτέρω η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας αποφάσισε:

1. Να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης το αργότερο έως την 12η/10/2011.
2. Στην συνάντηση αυτή να υπάρξει γραπτή δήλωση του Υπουργού ότι δεν θα γίνει μεταφορά της δικαστηριακής ύλης ( συναινετικών διαζυγίων, διαταγών πληρωμής, προσημειώσεων υποθήκης).
3. Σε περίπτωση που δεν γίνει η ανωτέρω συνάντηση ή δεν υπάρξει η γραπτή δήλωση, οι δικηγόροι της Ελλάδος θα απέχουν από τα καθήκοντα τους από την 13η/10/2011 έως και την 19η/10/2011.
4. Αν τελικά γίνει αποχή:
α) οι δικηγορικοί σύλλογοι όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί,
β) την πρώτη ημέρα της αποχής (13/10/2011) οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας,
γ) το πλαίσιο της αποχής θα είναι Πανελλήνιο και θα ανακοινωθεί από την Συντονιστική Επιτροπή την 12η/10/2011.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι και ο νόμος για την απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, ο οποίος ψηφίστηκε παρά την αντίθεση των δικηγόρων, δεν εφαρμόζεται από το ίδιο το κράτος, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα Π.Δ. που προβλέπονται από αυτόν.

 


 

Σχόλια