Πέντε προφυλακιστέοι σε υπόθεση κυκλώματος σωματεμπορίας

0

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 20ου τακτικού ανακριτή πέντε από τους συνολικά 25 κατηγορούμενους για την υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος σωματεμπορίας.

Το κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών από την ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια εξάρθρωσε το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων Αττικής την περασμένη εβδομάδα.

Μεταξύ των πέντε, που ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενους, είναι ένας εν ενεργεία και ένας συνταξιούχος αστυνομικός στους οποίους αποδίδεται βασικός ρόλος στην λειτουργία και τις δραστηριότητες της ομάδας.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της μαστροπείας ενώ στο κύκλωμα εμπλέκονται αστυνομικοί, επιχειρηματίες και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Οι 20 συγκατηγορούμενοι των πέντε προφυλακισθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, υποχρέωσης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα και επιβολή χρηματικών εγγυήσεων από 3.000 έως 6.000 ευρώ.

Σχόλια