Πέρασε το νομοσχέδιο για την κύρωση του διακανονισμού μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ για την τρομοκρατία

0

Ψηφίστηκε από την Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση του διακανονισμού μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ για την τρομοκρατία, την πρόληψη για καταπολέμηση του εγκλήματος, με τον οποίο ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο συνεργασίας των δύο κρατών ενόψει και της κατάργησης των θεωρήσεων εισόδου των Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Βλατής, δήλωσε ότι το κόμμα του ψηφίζει το νομοσχέδιο, αλλά επιφυλάσσεται, για επαναδιαπραγμάτευση λόγω ασαφειών που υπάρχουν σ’ αυτό.
«Δεν μπορεί να τα έχετε όλα. Αυτά τα περί ψήφισης, αλλά επαναδιαπραγμάτευσης, απέχουν της σοβαρότητας και της ευθύνης που απαιτεί ο χώρος της Βουλής. Υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο περί καταγγελίας. Μπορείτε να καταγγείλετε τη συμφωνία», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Δένδιας.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αχ. Κανταρτζής δήλωσε ότι με την συμφωνία αυτή «πάνε περίπατο όλες οι αρχές του δικαστικού συστήματος» και ο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Τσούκαλης ανέφερε ότι η χώρα μας συμπεριφέρεται σαν τρίτης ταχύτητας χώρα, καθώς τέτοιες συμφωνίες δεν κύρωσε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Για «πράξη υποτέλειας της χώρα μας» έκανε λόγο ο Αστ. Ροντούλης εκ μέρους του ΛΑΟΣ, ο οποίος ενώ είχε επιφυλαχθεί στην συζήτηση στην Επιτροπή, καταψήφισε το σχέδιο νόμου.
Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «ανακρίβειες» τους ισχυρισμούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και «μυθεύματα» τα περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχόλια