Πιθανή η ποινική δίωξη των Κεντέρη, Θάνου και Τζέκο

0

Ποινικές διώξεις κατά των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και Χρήστου Τζέκου πρόκειται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, να ασκήσουν τις επόμενες ημέρες οι εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Αθηνά Θεοδωροπούλου, καθώς φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το τροχαίο της 12ης Αυγούστου ήταν σκηνοθετημένο. Ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκηθούν και κατά ορισμένων γιατρών του ΚΑΤ που ενεπλάκησαν στη νοσηλεία των δύο αθλητών, αλλά και κατά δύο από τους πέντε αυτόπτες μάρτυρες.

Οι διώξεις θα αφορούν πλημμελήματα της ψευδούς αναφοράς σε αρχή, της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή την πράξη, καθώς και της παράνομης διακίνησης από τον κ. Τζέκο σκευασμάτων χωρίς άδεια από τον ΕOΦ, ενώ δεν αποκλείεται να ασκηθεί δίωξη και για αδίκημα σχετικό με την παρακώλυση ελέγχου ντόπινγκ.

Ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά τις επιχορηγήσεις του αθλητικού σωματείου «Αίας-Λόφος Σκουζέ» διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα σταλεί στη Βουλή. Το τμήμα αυτό της δικογραφίας δεν μπορεί να διερευνηθεί περαιτέρω από την τακτική Δικαιοσύνη, καθώς τέσσερις υφυπουργοί Αθλητισμού φέρεται να έχουν υπογράψει συνολικά 11 επιχορηγήσεις, οπότε αρμόδια να αποφανθεί για τις περαιτέρω ενέργειες στο ζήτημα αυτό είναι μόνο η Βουλή και όχι οι εισαγγελείς που εκ του νόμου δεσμεύονται να επιληφθούν του θέματος σε αυτή τη φάση.

Σχόλια