Πιθανό σενάριο η παράταση του ωραρίου των δικαστηρίων

0

Πιθανό χαρακτηρίστηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης το ενδεχόμενο παράτασης της λειτουργίας των δικαστηρίων τα απογεύματα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί απονομής της ποινικής Δικαιοσύνης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός στην εφημερίδα «Τα Νέα», δήλωσε ότι το υπουργείο σκέπτεται σοβαρά τη λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και στις ποινικές υποθέσεις, «εξετάζοντας με προσοχή διάφορες προτάσεις για την παράταση του ωραρίου των δικαστηρίων, καθώς και για τη λήψη μέτρων στις περιπτώσεις καθυστερήσεως δικογραφιών».

Τόνισε επίσης, πως δεν είναι δυνατόν μια υπόθεση να καθυστερεί τέσσερα ή πέντε χρόνια ως την εκδίκασή της, ενώ έκανε λόγο και για ανάγκη περιορισμού των περιπτώσεων αναβολών και γενικότερα εκκρεμοτήτων «που φτάνουν τα όρια της αρνησιδικίας».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Χατζηγάκης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αυξήσεις που δόθηκαν στους δικαστικούς, υποστηρίζοντας ότι όντως πρόκειται για σημαντικές αυξήσεις που αφορούν κυρίως τους νέους δικαστικούς και οι οποίες δόθηκαν κατόπιν δικαστικών αποφάσεων, τις οποίες ήταν υποχρεωμένο να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομίας, αλλά και στην έντονη κοινωνική δυσφορία που αυτές έχουν προκαλέσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Υπάρχει γενικότερο πρόβλημα σχετικά με τις αποδοχές στον δημόσιο τομέα, διότι έχουν δημιουργηθεί ανισότητες, υπάρχουν διακρίσεις και έχει προκληθεί έντονη κοινωνική δυσφορία, ιδιαίτερα για την κατηγορία των λεγόμενων top managers των ΔΕΚΟ και των κρατικών Α.Ε. Πεποίθησή μου είναι ότι στον δημόσιο τομέα δεν πρέπει να υπάρχει υψηλότερος μισθός από τον μισθό του πρωθυπουργού, ο οποίος πρέπει να αποτελεί το ανώτατο και υποχρεωτικό πλαφόν αμοιβής για όλους».

Σχόλια