Πληθώρα τροπολογιών στα υπό ψήφιση νομοσχέδια

0

Περισσότερες από 80 βουλευτικές και υπουργικές τροπολογίες έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες στα νομοσχέδια που ψηφίζονται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, ενώ έχει προγραμματιστεί η ψήφιση τριών νομοσχεδίων έως και τη Δευτέρα.

Εχθές, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ και τις λαϊκές αγορές, στο οποίο είχαν κατατεθεί περί τις 11 τροπολογίες. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα, που αναμένεται να ψηφιστεί το Σάββατο, έχουν κατατεθεί 43 τροπολογίες εκ των οποίων 8 υπουργικές. Τέλος, σε νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας, που ψηφίζεται την προσεχή Δευτέρα, μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχουν κατατεθεί 27 τροπολογίες, εκ των οποίων 2 υπουργικές.

Από τις βουλευτικές τροπολογίες, ξεχωρίζει εκείνη των βουλευτών της ΝΔ κ.κ. Γιώργου Βλάχου και Θανάση Μπούρα, καθώς και του ανεξάρτητου Βασίλη Οικονόμου, οι οποίοι ζητούν να παγώσει η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων που έχουν χτιστεί παράνομα μέσα σε δάση μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών. Ανάμεσα στις βουλευτικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί είναι και τροπολογία που δίνει παράταση μέχρι το 2021 στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να παραμείνει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η επίσπευση της συζήτησης και ψήφισης τόσου μεγάλου αριθμού τροπολογιών δικαιολογείται εν όψει του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών, εάν τελικά στις 29 Δεκεμβρίου δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πλειοψηφία.
 

Σχόλια