Πλημμεληματικές κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος 6 συλληφθέντων στην πορεία του Πολυτεχνείου

0

Αντιμέτωποι με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα βρίσκονται έξι από τους συλληφθέντες κατά την προχθεσινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου –ανάμεσά τους και ο εγγονός γνωστού μουσικοσυνθέτη. Επίσης, τρία άτομα παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ ένα αφέθηκε ελεύθερο αφού προηγουμένως πλήρωσε για δικαστική απόφαση που εκκρεμούσε σε βάρος του.
Οι πέντε από τους έξι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν με βάση την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ για τον έκτο, που είναι εγγονός γνωστού μουσικοσυνθέτη, ο εισαγγελέας έκρινε ότι συντρέχει η επιβαρυντική περίσταση του νόμου για τις κουκούλες, καθώς είχε καλυμμένο το πρόσωπό του. Εντούτοις, και σε βάρος αυτού απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν κάτω από το σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας ενώ φορούσε υφασμάτινο κάλυμμα προτού βάλει το κράνος του και ανεβεί στη μηχανή του, προκειμένου να μεταβεί σε τηλεοπτική εκπομπή.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι έξι κατηγορούμενοι φέρονται να συμμετείχαν σε ομάδα που επιτέθηκε με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών της ομάδας «Δέλτα» στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Ένας κατηγορείται ότι είχε στην κατοχή του μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, μία κροτίδα, μία μάσκα και σπίρτα και ακόμα ένας ότι κυκλοφορούσε με σιδηρογροθιά. Ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος της «Χρυσής Αυγής», ενώ, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, είναι σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά.
Εν τω μεταξύ, βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 26χρονος που συνελήφθη για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για απλή συνέργια σε έκρηξη, απλή συνέργια σε προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών, διακεκριμένη φθορά, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (στην κατοχή του βρέθηκαν τέσσερα ναρκωτικά χάπια). Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και ότι εισήλθε στον χώρο του πανεπιστημίου για να συναντήσει κάποιους γνωστούς του. Η απολογία του αναμένεται σήμερα ενώπιον της Α΄ Ανακρίτριας.

Σχόλια