Πλήρη διαλεύκανση υπόσχεται ο Χατζηγάκης για την υπόθεση της Siemens

0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης δεσμεύτηκε για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της Siemens και υποστήριξε ότι είναι «ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο της χώρας» και υπογράμμισε ότι εάν προκύψουν, η ανάκριση θα αποκαλύψει ευθύνες και για πολιτικά πρόσωπα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Έθνος, ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η έρευνα θα φθάσει σε πολιτικά πρόσωπα, ο Σωτήρης Χατζηγάκης απαντά: «Εκείνο που πιστεύω είναι ότι οι ανακρίσεις δεν θα διστάσουν να αποκαλύψουν τέτοιου είδους πρόσωπα, εάν προκύψουν συγκεκριμένες ευθύνες. Δεν θα κάνουν εξαιρέσεις και διακρίσεις».

Όσον αφορά στο «τσουνάμι δικαστικών υποθέσεων» που έχει υποσχεθεί, σημειώνει: «Αφορά όλες τις υποθέσεις με μεγάλη δημοσιότητα και χρωματισμένες με πολιτικές αντιπαραθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Από την υπόθεση της Siemens, των ομολόγων και των Πακιστανών μέχρι και αυτές των ΔΕΚΑ, της Cosmote-Γερμανού, της ΜΕΒΓΑΛ και των Ζαχόπουλου-Τσέκου».

Αναφέρει ότι υπάρχουν στοιχεία για εξελίξεις σε αυτά τα μέτωπα και τονίζει: «Θα υπάρξει ένα δύσκολο καλοκαίρι, δημοσιογραφικά θα έλεγα ένα “”καυτό”” καλοκαίρι, για όσους θα κριθούν ένοχοι».

Απαντώντας στις επικρίσεις στελεχών της αντιπολίτευσης ότι παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, ο κ. Χατζηγάκης δηλώνει: «Για πολλοστή φορά θέλω να υπογραμμίσω πως ο υπουργός Δικαιοσύνης σέβεται και υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των Ελλήνων δικαστών και τη διάκριση του έργου της. Ως πολιτικός επικεφαλής της, όμως, και υπόλογος στην εθνική αντιπροσωπεία και στον ελληνικό λαό, έχει υποχρέωση αλλά και δικαίωμα να παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της και στην κοινωνία. Έτσι, όταν ανακύπτει ανάγκη, να μπορεί να παρεμβαίνει, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων, για τη διαφύλαξη της νομιμότητας».