Ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου στην υπόθεση Ζαχόπουλου

0

Δύο νέες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών με βάση στοιχεία που έχει συλλέξει ο δεύτερος ειδικός ανακριτής κ. Οικονόμου για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Οι διώξεις αφορούν απόπειρα εκβίασης από κοινού και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων από κοινού και κατά μόνας. Οι διώξεις είναι κατά παντός υπευθύνου και αναμένεται να προσωποποιηθούν από τον ανακριτή.

Μέχρι σήμερα η ασκηθείσα ποινική δίωξη αφορά την 35χρονη κατηγορούμενη και μετά τις νέες διώξεις εκτιμάται ότι θα υπάρξουν νέες διώξεις.

Η πληρεξούσια δικηγόρος του Θέμου Αναστασιάδη κατέθεσε υπόμνημα στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), σχετικά με την κατάθεση των 5,2 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά την έξοδό της από την ΥΠΕΕ η δικηγόρος τόνισε ότι τα εισοδήματα του κ. Αναστασιάδη υπερκαλύπτουν το ποσό.

Κατάθεση στον ειδικό ανακριτή έδωσε και ο υπάλληλος της Υπηρεσίας Κώστας Παπαγεωργίου. Ο μάρτυρας κλήθηκε προκειμένου να ενημερώσει τον ανακριτή για τα στοιχεία των ερευνών που διενήργησε η ΥΠΕΕ, αφού ενημερώθηκε για την κατάθεση χρημάτων από τον Θέμο Αναστασιάδη.

Στον εισαγγελέα κατέθεσε εκ νέου και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για την υπόθεση εμπλοκής βουλευτή στην παραπάνω υπόθεση. Ο ίδιος επικαλέστηκε εκ νέου το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν αποκάλυψε το όνομα του βουλευτή.

Παράλληλα, πάντως, σχολίασε: «Το θεωρώ ανόητο ότι από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν μέσα στην κυβέρνηση ποιος πράγματι είναι ο βουλευτής, να ταλαιπωρούμε και τους δικαστές και τους δημοσιογράφους. Θεωρώ ότι είναι ολίγον υποκριτικό».

Εν τω μεταξύ, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης επικοινώνησε με τον βουλευτή της ΝΔ Κ.Κουκοδήμο, τον οποίο ρώτησε αν ισχύει η δήλωση που είχε κάνει παλαιότερα περί μη εμπλοκής του στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε ερώτηση προς τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο αν η κυβέρνηση φοβάται πως η άσκηση διώξεων κατά παντός υπευθύνου αγγίζει και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβάται και ότι από την αρχή έκανε ό,τι πρέπει για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στον ανακριτή προσήλθε και κατέθεσε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος. Ο ανακριτής ζήτησε από τον δημοσιογράφο να του προσκομίσει το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας που είχε με τον δημοσιογράφο Δ.Καμπουράκη το βράδυ της απόπειρας αυτοκτονίας του Χρ.Ζαχόπουλου.

Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, ο κ. Χίος υποστήριξε ότι είναι κρίσιμο να αποκατασταθεί πλήρως η αλήθεια.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Χρήστος Νικολιτσόπουλος υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος φέρεται να είχε συνοδεύσει την 35χρονη προφυλακισμένη για την υπόθεση Ζαχόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για την παράδοση του επίμαχου DVD.