Ποινικές διώξεις στην υπόθεση της Ταμειακής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης

0

Ποινικές διώξεις για δύο κακουργήματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης κονδυλίων στη Διεύθυνση Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι διώξεις στρέφονται εναντίον -πρώην- υπαλλήλου του δήμου, που φέρεται ως βασικός πρωταγωνιστής της μεγάλης υπεξαίρεσης των χρημάτων που προορίζονταν για τις ασφαλιστικές εισφορές του δήμου στα ταμεία των εργαζομένων και σε τρίτους, καθώς, επίσης, κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Μετά από πολύμηνη ενδελεχή προκαταρκτική εξέταση, η αρμόδια οικονομική επιθεωρήτρια του υπουργείου Οικονομικών διαβίβασε τα πρώτα στοιχεία του πορίσματος που συνέταξε, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Βάσει των στοιχείων αυτών, που εντάσσονται στο πλαίσιο πολυσέλιδης έκθεσης προσωρινών διαπιστώσεων και αφορούν σ αυτό το στάδιο της έρευνας την περίοδο 1998 έως 2007, ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Λ. Τσόγκας, προέβη στην άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση.

Αυτές αφορούν τις πράξεις της κατ εξακολούθησης υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας, με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νομού περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά την περίπτωση του φερόμενου ως πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αποφασίστηκε να εκδοθεί διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Σχόλια