Ποινική δίωξη για δωροδοκία σε βάρος υπαλλήλου του ΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης.

0

Ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία άσκησε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος υπαλλήλου του Β Κ.Τ.Ε.Ο. ο οποίος κατηγορείται ότι πήρε «φακελάκι» για να βεβαιώσει ότι φορτηγό αυτοκίνητο είναι κατάλληλο για κυκλοφορία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από άνδρες της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας που συνέλαβαν, τον υπάλληλο του ΚΤΕΟ και άλλα τρία άτομα, μία γυναίκα και δύο άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για δωροδοκία.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο υπάλληλος, μετά από προσυνεννόηση με τη συλληφθείσα, δέχθηκε έναντι 60 ευρώ να βεβαιώσει την καλή κατάσταση του φορτηγού. Το όχημα οδηγήθηκε χθες στο Β Κ.Τ.Ε.Ο. από το σύζυγο της συλληφθείσας, ο οποίος και έδωσε τα χρήματα στον υπάλληλο που διενήργησε τον έλεγχο. Τα 60 ευρώ είχε δώσει νωρίτερα στη γυναίκα ο ιδιοκτήτης του οχήματος – που επίσης συνελήφθη για την υπόθεση- μαζί με άλλα χρήματα γνωρίζοντας ότι μέρος αυτών θα αποτελούσαν το φακελάκι του υπαλλήλου του Κ.Τ.Ε.Ο.

Στο όχημα διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη από την οποία προέκυψε ότι παρουσιάζει προβλήματα εξ αιτίας των οποίων κρίνεται ακατάλληλο για κυκλοφορία και πρέπει να επισκευασθεί.

Μετά την πραγματογνωμοσύνη, αναζητήθηκε από άνδρες της υποδιεύθυνσης πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και δεύτερος υπάλληλος του Β΄ Κ.Τ.Ε.Ο. ο οποίος συμμετείχε στον διενεργηθέντα τεχνικό περιοδικό έλεγχο του οχήματος και κατηγορείται για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος, αλλά δεν έγινε δυνατός ο εντοπισμός του.