Ποινική δίωξη για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

0

Ποινική δίωξη σε βάρος 14 ατόμων που εντοπίστηκαν από βίντεο ή φωτογραφίες να εμπλέκονται στα επεισόδια στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στις 9 Ιανουαρίου, πριν τον αγώνα Πανιωνίου-Ολυμπιακού, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν και άλλοι υπαίτιοι των επεισοδίων.

Η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά παραβάσεις του νόμου περί αθλητισμού. Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα: Κατοχή και χρήση αντικειμένων που μπορούσαν να προκαλούσαν σωματικές βλάβες, βιαιοπραγία κατά άλλων, είσοδο στον αγωνιστικό χώρο χωρίς δικαίωμα, ρίψη αντικειμένων εναντίον άλλων, συμπλοκή, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένη φθορά, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη οπλοφορία, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένων, σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με το νέο νόμο περί αθλητισμού, οι κατηγορούμενοι εντός 30 ημερών πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη, ενώ βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, κατηγορούμενοι είναι τόσο φίλαθλοι του Πανιωνίου όσο και του Ολυμπιακού, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένας πρόεδρος συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Σχόλια