Ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε υπαλλήλους του Δ. Θεσσαλονίκης

0

Έντεκα υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξη που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και συνδέεται με την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου.

Ο Εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος, παρήγγειλε στην βοηθό του, Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, Χ. Καπαμά, την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των έντεκα υπαλλήλων για το συγκεκριμένο αδίκημα. Η δίωξη ασκείται ύστερα από πολυετή έρευνα και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών από την επιθεωρήτρια του Υπουργείου Οικονομικών, κα Α.Τσεμπερά, η οποία διενήργησε και την έρευνα για την υπεξαίρεση. Από την άρση του τραπεζικού απορρήτου προέκυψε ότι στους λογαριασμούς τους βρέθηκε αδικαιολόγητο ποσό που συνολικά ξεπερνάει το 1,7 εκατ. ευρώ. Το διάστημα που ερευνήθηκε είναι αυτό μεταξύ των ετών 2000 και 2008.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση συνδέεται με την καταδίκη του δημοτικού ταμία, Παναγιώτη Σαξώνη σε κάθειρξη 20,5 ετών από το Εφετείο για υπεξαίρεση, στην οποία επίσης καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση από το Εφετείο σε ποινές κάθειρξης 12 και 13,5 ετών, αντίστοιχα, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Γ. Γραμματέας του Δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας. Οι δύο άνδρες έχουν παραπεμφθεί και σε δίκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

 

Σχόλια