Ποινική δίωξη κατά Παναγόπουλου

0

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του προέδρου της ΕΡΤ Χρήστου Παναγόπουλου.
Η κ. Ράικου διενήργησε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελίες για «κακοδιαχείριση του ταμείου της ΕΡΤ με την καταβολή υψηλών αμοιβών μπόνους και πριμ».
Με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης της εισαγγελέως Πρωτοδικών κατά του προέδρου ΔΣ – Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ, η διοίκηση της ΕΡΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η εταιρεία ενεργεί εντός του πλαισίου του νόμου και των διαδικασιών που προβλέπουν οι κανονισμοί της. Η στρατηγική της εταιρείας παραμένει αταλάντευτη και δεδηλωμένη να φέρουμε την ΕΡΤ στο κέντρο του τηλεοπτικού τοπίου, μέσα σε περιβάλλον σκληρού ανταγωνισμού. Τα υπόλοιπα θα κριθούν στο ακροατήριο».
Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος είπε: «H ΕΡΤ και ο πρόεδρός της θα αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους, όπως έχουν υποχρέωση και δικαίωμα.
» Προσωπικώς είχα και έχω τη βεβαιότητα ότι η διοίκηση της ΕΡΤ έπραξε και πράττει με αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον της δημόσιας τηλεόρασης. Κάθε τι που εγείρεται ως ζήτημα προς διερεύνηση, θα βρει την τελική απάντησή του με τις οριστικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης.»

Σχόλια