Ποινική δίωξη κατά του 22χρονου για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα

0

Ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 22χρονου, ο οποίος συνελήφθη προχθές μετά τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στην περιοχή του Γκύζη.
Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί φίλοι του κατηγορουμένου, οι οποίοι με συνθήματα εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους.
Ο συλληφθείς φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ότι διέπραξε τη ληστεία και αρνήθηκε να δηλώσει οτιδήποτε άλλο σχετικά με την υπόθεση.
Η Ασφάλεια φέρεται να εξετάζει την εκδοχή ο 22χρονος να συμμετείχε και σε άλλες ένοπλες ληστείες, καθώς ένας από τους δράστες της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα στου Γκύζη χρονομετρούσε τη ληστεία με μεγάλο ρολόι – χρονόμετρο που φορούσε στο αριστερό του χέρι.
Το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλες ένοπλες ληστείες στο κέντρο της Αθήνας, τα Μεσόγεια και το Λαύριο, τους τελευταίους μήνες, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα ίδια άτομα.
Ο 22χρονος συνελήφθη από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος αντελήφθη τους δράστες την ώρα που έβγαιναν από την τράπεζα, τους ακολούθησε διακριτικά και όταν τους είδε να απομακρύνονται με δυο ποδήλατα έστησε ενέδρα και επιτέθηκε.
Η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος έκανε δηλώσεις αναφερόμενος στις πληροφορίες που φέρουν το συλληφθέντα να είναι γιος στελέχους του κόμματός του.
Ο Αλέκος Αλαβάνος ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης που αντιμετώπισαν με σοβαρότητα το ζήτημα και πρόσθεσε: “”Θέλω να επαναλάβω την πάγια θέση του ΣΥΝ ότι καταδικάζουμε κάθε εκδήλωση βίας από όποιον κι αν προέρχεται””.
“”Θέλω επίσης να σημειώσω ότι δεν υπάρχει πολιτικά μια διάσταση οικογενειακής και συλλογικής ευθύνης για το κόμμα μας. Θέλω να πω όμως ότι ίσως είναι πιο δύσκολο να είσαι πατέρας από το να είσαι ηγέτης ή ηγετικό στέλεχος ενός κόμματος. Και από δω και πέρα κανείς πρέπει να σκεφτεί γιατί μόνον ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω””.

Σχόλια