Ποινική δίωξη σε βάρος στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου

0

Ποινική δίωξη για κακουργηματική εκβίαση άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος εις βάρος στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη, μετά τις καταγγελίες του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρείας SAOS, Φώτη Μανούση, για χρηματισμό.

Συγκεκριμένα ο εφοπλιστής υποστήριζε ότι κατέβαλε στον συνεργάτη του Αρ.Παυλίδη, ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να εκτελούν δρομολόγια στην άγονη γραμμή.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από επιστολή του ίδιου του κ. Παυλίδη προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, στην οποία υποστήριζε ότι ο ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας τού ασκούσε αφόρητες πιέσεις και τον απειλούσε με αποκαλύψεις για ύποπτες συναλλαγές σχετικά με τα δρομολόγια της άγονης γραμμής.

Ερωτηθείς ο κύριος Παυλίδης μετά τις τελευταίες εξελίξεις δήλωσε τα εξής:«Επαναλαμβάνω ότι εγώ προσέφυγα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εζήτησα δικαστική διερεύνηση της υποθέσεως προς πάσα κατεύθυνση και η οποία ασφαλώς θα φτάσει μέχρι τέλος».

Η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος βάσει παραγγελίας του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, καλείται να διευρευνήσει μεταξύ άλλων, εάν υπάρχει εμπλοκή του κ. Παυλίδη.

Σχόλια