Ποινική δίωξη σε βάρος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στο Πανόραμα

0

Αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες –αυτή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και αυτή της σωματικής βλάβης από αμέλεια– βρίσκεται ο 34χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης όπου δύο ένοικοι έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.
Η πρώτη κατηγορία αφορά στον θάνατο του 27χρονου και του 28χρονου ενοίκου, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο σε διαφορετικά δωμάτια του ξενοδοχείου, ενώ η δεύτερη στην περίπτωση άλλης ενοίκου που αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε.
Στο στάδιο της προανάκρισης ο 34χρονος εξέφρασε τη λύπη του για τους δύο θανάτους, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσε να προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη και ότι οι τεχνικοί που εγκατέστησαν τον καυστήρα φυσικού αερίου στο ξενοδοχείο προ τετραετίας τον είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν χρειάζεται ετήσια συντήρηση. Πρόσθεσε δε ότι στο προσωπικό της επιχείρησής του ανήκουν και δύο τεχνικοί που φροντίζουν για τον εξοπλισμό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία της υπόθεσης που υποβλήθηκε στην εισαγγελία κρίθηκε «ημιτελής» και γι’ αυτό θα επιστραφεί στο αστυνομικό τμήμα Πανοράματος, που διεξήγαγε τη σχετική προανάκριση.
Θέμα ημερών είναι η προσωρινή σφράγιση του ξενοδοχείου από τη Διεύθυνση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχόλια