Πολ. Π. Βόλου: Το πλήρες κείμενο της απόφασης – σταθμός για τους αγρότες

0

Στην έκδοση μιας ιδιαίτερα σημαντικής απόφασης προχώρησε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με τα χρέη  και τα πανωτόκια τα οποία καλούνται να καταβάλλουν οι αγρότες. Η ίδια απόφαση θα αποτελέσει τη βάση για εκατοντάδες άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Ειδικότερα με την απόφαση 104/2011 απόφαση δικαιώθηκε αγρότης του Δήμου Φερών Μαγνησίας , του οποίου   μειώθηκε  στο 1/3 περίπου το ποσό που αξίωνε η Αγροτική Τράπεζα από τόκους παλιών αγροτικών δανείων, αντικρούοντας ουσιαστικά τον τρόπο υπολογισμού της συνολικής οφειλής του, μετά την υπαγωγή του στη ρύθμιση του νόμου για τα πανωτόκια.

Δικηγόρος του ανωτέρω ήταν ο Λαρισαίος δικηγόρος και πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος σε δηλώσεις του στην τοπική «Ελευθερία» σημείωσε:
« Πρόκειται για μια απόφαση ιδιαίτερα σημαντική, γιατί το δικαστήριο αν και απέρριψε το αίτημα περί αναγνώρισης μηδενικής οφειλής του ενάγοντος αγρότη, έκρινε άκυρη τη σύμβαση με την οποία έγινε η ρύθμιση της συνολικής οφειλής του αγρότη πέραν του ποσού των 34.171 ευρώ και ταυτόχρονα έκρινε «ως αχρεωστήτως καταβληθέν το ποσό που καταβλήθηκε στην τράπεζα από το δανειολήπτη λόγω μη νομίμου ανατοκισμού. Εν ολίγοις ανοίγει το δρόμο για τη δικαίωση όλων των αγροτών που θα προσβάλουν τη δανειακή σύμβαση και κατ επέκταση τη ρύθμιση που έκαναν με την Αγροτική τράπεζα»    

Το LAWNET.gr επικοινώνησε με το κ. Β. Κόκκαλη – τον ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση – και εξασφάλισε για τους αναγνώστες του το πλήρες κείμενο της απόφασης. 
                                               Απόφαση 104-2011 Π.Π. Βόλου για τα Πανωτόκια

                   Ακολουθήστε μας στο    

Σχόλια