Προθεσμία να απολογηθεί σήμερα έλαβε χθες ο 26χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

0

Σήμερα αναμένεται τελικά να απολογηθεί ενώπιον του εφέτη αναπληρωτή ανακριτή Κώστα Μπαλτά ο 26χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς χθες ο νεαρός ζήτησε και έλαβε σχετική προθεσμία.
Όπως υποστήριξε η δικηγόρος του 26χρονου, Αντωνία Λεγάκη, μετά τη σύλληψη του εντολέα της ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κάλεσε στο γραφείο του τη μητέρα του κατηγορουμένου και της εξήγησε πως η Αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να συλλάβει τον γιο της λόγω των δακτυλικών αποτυπωμάτων του που βρέθηκαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στο, φερόμενο ως «γιάφκα», σπίτι του Χαλανδρίου, αλλά γνωρίζει ότι ο νεαρός δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την κ. Λεγάκη, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής ανέφερε ότι αν ο φοιτητής είχε δηλώσει μετά την αστυνομική έφοδο στο Χαλάνδρι ότι είχε επισκεφθεί το σπίτι για να εγκαταστήσει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, η Αστυνομία δεν θα χρειαζόταν να προβεί στη σύλληψή του.
Εν τω μεταξύ, στις 5 Φεβρουαρίου αναμένεται να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών, προκειμένου να ορίσει νέο εφέτη ανακριτή για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς ο πρόεδρος Εφετών Δημήτρης Φλέγκας που είχε αναλάβει τη δικογραφία άφησε την τελευταία του πνοή στις 30 Δεκεμβρίου μετά από έμφραγμα. Χθες η Ολομέλεια Εφετών, που συνεδρίασε για την υπόθεση του τέως ανακριτή της Siemens, Νίκου Ζαγοριανού, τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.

Σχόλια