Προανάκριση για παράνομη έκτρωση στο Μεσολόγγι

0

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μεσολογγίου Αικατερίνη Ψύρρη διέταξε προανάκριση για την υπόθεση της εκτρώσεως που φέρεται να έκανε γιατρός του νοσοκομείου Μεσολογγίου σε γυναίκα που βρίσκονταν στην 25η εβδομάδα της κυήσεως, ενώ με εντολή του προέδρου του Πε.Σ.Υ.Π. Σταύρου Πεντέα, διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος, ο γιατρός του νοσοκομείου που φέρεται να έκανε την έκτρωση σε 22χρονη κοπέλα από την περιοχή, αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες.

Η κοπέλα ζήτησε από τον κ. Μιχαήλ Παληκύρα, Διευθυντή της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, τη διακοπή της κυήσεως, γιατί βρισκόταν σε διάσταση με το σύζυγό της. Ο διευθυντής αρνήθηκε, λέγοντας ότι το παιδί που κυοφορούσε η κοπέλα ήταν υγιές και ολοκληρωμένο, ενώ ενημέρωσε και την ιατρική του ομάδα για το περιστατικό επισημαίνοντάς τους ότι η πράξη της εκτρώσεως στην περίπτωση αυτή θα ήταν εγκληματική.

Ωστόσο, στην εντολή του Διευθυντή δεν υπάκουσε γιατρός της κλινικής τον οποίον επισκέφτηκε η μητέρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, πραγματοποίησε την έκτρωση.

Σχόλια