Προφυλακιστέοι δύο από τους έξι για τρομοκρατία-Αύριο η απολογία των υπολοίπων

0

Την προφυλάκιση των Αλέξανδρου Μητρούσια και Κώστα Σακκά διέταξε η 31η Τακτική Ανακρίτρια, μετά την απολογία τους για την κατηγορία περί συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι δύο εκ των έξι κατηγορουμένων, πάντως, έχουν υποβάλει ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, κατά δήλωση του συνηγόρου τους, ενώ σε δήλωσή τους τονίζουν: “”η στενότητα του χρόνου σε συνδυασμό με την αδυναμία άσκησης των υπερασπιστικών μας δικαιωμάτων και ιδίως της ανεμπόδιστης επικοινωνίας με το συνήγορό μας, καθιστά ανέφικτη την υπεύθυνη αξιολόγηση και μελέτη της δικογραφίας και τη χάραξη υπερασπιστικής γραμμής””.
Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι κάνουν λόγο και για καταστρατήγηση της αρχής της δίκαιης δίκης, διευκρινίζοντας ότι η συνεχής διόγκωση της δικογραφίας με νέα έγγραφα, όπως εκθέσεις ερευνών, εργαστηρίων, απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών και άλλα, αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα των κατηγοριών και των στοιχείων για τα οποία καλούνται να απολογηθούν.
“”Το πρόβλημα δεν θα επιλυθεί με τυχόν ολιγοήμερη παράταση του χρόνου απολογίας μας, αφού η καθημερινή προσθήκη στοιχείων συνεχίζεται. Για τους λόγους αυτούς επιφυλασσόμασθε σε πλήρη απολογία ενώπιόν σας ή ενώπιον του αρμόδιου Ειδικού Εφέτη Ανακριτή σε εύλογο χρόνο, μετά την πλήρη συγκέντρωση, λήψη και μελέτη του συνόλου της δικογραφίας και επικοινωνία με τον συνήγορό μας, ακόμη και με δική μας πρωτοβουλία””.
Εν τω μεταξύ, αύριο απολογούνται οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι: Γιώργος Καραγιαννίδης, Στέλλα Αντωνίου, Χρήστος Πολίτης και Δημήτρης Μιχαήλ.
Οι 6 συλληφθέντες κατηγορούνται και για “τρομοκρατικές πράξεις”, κατόπιν συμπληρωματικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος τους λόγω συγκεκριμένων ευρημάτων σε χώρους που χρησιμοποιούσαν.

Σχόλια