Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για την κλοπή οπλισμού των ΜΑΤ

0

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις πολύωρες απολογίες τους ενώπιον της 8ης ειδικής ανακρίτριας οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της κλοπής οπλισμού των ΜΑΤ πριν από λίγο καιρό στη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι Πέτρος Καρασαρίνης και Γιώργος Καλαϊτζίδης αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, και συγκεκριμένα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών, έκρηξη, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ εξακολούθηση, πλαστογραφία και παράνομη κατοχή συσκευών ασύρματης επικοινωνίας.

Ο Καλαϊτζίδης, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν όπλα, υποστήριξε ότι το ένα από αυτά ήταν δικό του, ενώ τα υπόλοιπα τα φυλούσε για λογαριασμό άλλων. Και οι δύο υποστήριξαν επίσης ότι σε θυρίδα στην Εθνική Τράπεζα, όπου βρέθηκε κουτί με σφαίρες, έβαζαν κυρίως έντυπο υλικό, ενώ τους τελευταίους μήνες δεν την είχαν χρησιμοποιήσει. Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε την Τετάρτη και έλαβε προθεσμία για την Πέμπτη ο 27χρονος Παναγιώτης Ασπιώτης, ενοικιαστής της επίμαχης θυρίδας, ο οποίος συνελήφθη.

Σχόλια