Προφυλακιστέοι οπλίτης και αστυνομικός

0

Προφυλακιστέοι για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων
κρίθηκαν μετά την απολογία τους ο οπλίτης του Πολεμικού Ναυτικού και ο αστυνομικός που εμπλέκονται στην υπόθεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στη λεωφόρο Συγγρού.

Οι δύο κατηγορούμενοι, καθώς και ακόμη δύο άτομα απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερα με την επιβολή όρων.
Οι σημαντικότερες από τις κατηγορίες που τους βαραίνουν αφορούν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, στην εκβίαση κατ επάγγελμα και στην παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ο οπλίτης του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνήθηκε τις κατηγορίες, απέδωσε την προηγούμενη ομολογία του στους αστυνομικούς σε πιέσεις και απειλές που είχε δεχθεί από τον ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος έξι ατόμων ακόμα για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα διενεργείται προκαταρκτική ανάκριση για άλλο ένα πρόσωπο το οποίο φαίνεται να έχει εμπλακεί στην όλη υπόθεση.
Στην προηγούμενη ομολογία του ο δράστης είχε δηλώσει πως είχε κλείσει συμφωνία με ανταγωνιστή του ιδιοκτήτη του κέντρου της Συγγρού να τον δολοφονήσει, για αυτό και είχε μαζί του ένα πιστόλι με οχτώ φυσίγγια.
Για τη δολοφονία του επιχειρηματία η τιμή ήταν 30 χιλιάδες ευρώ, από τα οποία είχε πάρει προκαταβολικά τα 15 χιλιάδες και τα υπόλοιπα μετά την εκτέλεση

Στην τελευταία ομολογία του όμως ο οπλίτης ισχυρίζεται ότι βρέθηκε έξω από το μαγαζί για διασκέδαση και ότι οι «μπράβοι» του μαγαζιού τον ανάγκασαν απειλώντας τον να πεί τα όσα δήλωσε για τον ανταγωνιστή του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου.

Υποστηρίζει επίσης ότι βρισκόταν υπό την επήρεια χαπιών και αλκοόλ, ενώ ζήτησε από την ανακρίτρια να διατάξει τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης.

Σχόλια