Προφυλακιστέος ο ένας από τους 5 ένστολους του Α.Τ. Ακροπόλεως

0

Ύστερα από μαραθώνια απολογία ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας, προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 28χρονος ειδικός φρουρός που κατηγορείται για την υπόθεση κακοποίησης 30χρονου Χιλιανού κρατουμένου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Πολύωρη ήταν η απολογία και των δύο συναδέρφων του που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση και πέρασαν χθες το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου. Οι δύο ένστολοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ανακριτικό γραφείο μία φορά τον μήνα, όπως είχε συμβεί και με τον ειδικό φρουρό και τον αστυφύλακα που απολογήθηκαν για το επίμαχο περιστατικό την περασμένη Τρίτη.
Κατά των δύο αστυνομικών που φέρονται ως «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου –οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες– έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βασανισμού και της κατάχρησης εξουσίας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις συνάδερφοί τους κατηγορούνται για απλή συνέργια στις πράξεις αυτές.

Σχόλια