Προφυλακιστέος ο καλαθοσφαιριστής

0

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην Ε τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 45χρονος πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης όπλων και αγοραπωλησίας κλεμμένων αυτοκινήτων.
Στην απολογία του, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής επέμεινε στα όσα κατέθεσε προανακριτικά.
Ερωτηθείς για το «οπλοστάσιο» που βρέθηκε στην κατοχή του, μία ρουκέτα και δύο εκτοξευτήρες αντιαρματικών ρουκετών (RΡG 8), επανέλαβε ότι τού τα παρέδωσε για φύλαξη άτομο που δραστηριοποιούνταν σε κυκλώματα προστασίας κέντρων διασκέδασης. Το συγκεκριμένο άτομο, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία «μπράβου» έξω από παραλιακό κατάστημα της Καλαμαριάς.
Προφυλακιστέος κρίθηκε επίσης ο 50χρονος λογιστής του πρώην μπασκετμπολίστα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο πιστόλια, φυσίγγια και 29 σφραγίδες δημόσιων υπηρεσιών, αρχών και εταιριών.
Απολογούμενος ο 50χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονται.
Αντίθετα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 29χρονος ομογενής, διότι κατείχε ένα πιστόλι και φυσίγγια, τα οποία είχε αγοράσει από τον καλαθοσφαιριστή. Οι όροι αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Σχόλια