Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου

0

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την πολύωρη χθεσινή απολογία τους οι δύο ταμίες της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Παγγαίου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον δήμαρχο της περιοχής, Τριαντάφυλλο Κουκούδη. Ο τρίτος κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, ο οποίος φέρεται να προμήθευσε τους δύο υπαλλήλους με το όπλο του εγκλήματος έναντι 5.000 ευρώ, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Βασίλη Καγκαΐδη, συνήγορο υπεράσπισης του ενός εκ των δύο ταμιών, ο εντολέας του «ισχυρίστηκε πως ό,τι έκανε, το έκανε εν βρασμώ ψυχικής ορμής», επικαλέστηκε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και των μη ταπεινών ελατηρίων, «διότι βρισκόταν σε εξαρτημένη σχέση μεταξύ δημάρχου και υπαλλήλου» και υποστήριξε ότι «προέβη στην πράξη του αυτή από την ένταση της βιαίας οργής και της θλίψης». Κατά την εκδοχή του κατηγορουμένου, τα 710.000 ευρώ που έκαναν «φτερά» από το ταμείο του δήμου τα πήρε το θύμα, το οποίο και είχε προειδοποιήσει τους δύο υπαλλήλους: «Κι εγώ θα καταστραφώ πολιτικά, αλλά κι εσείς θα καταστραφείτε».
Όπως υποστήριξε ο κ. Καγκαΐδης, οι ταμίες προμηθεύτηκαν το όπλο με στόχο να εκφοβίσουν τον δήμαρχο, αλλά «επειδή ήταν υποπολυβόλο και όταν πατάς τη σκανδάλη φεύγουν πολλές σφαίρες, είχαμε το ατύχημα».
«Θλιβερή μειοψηφία» που επιχειρεί να πλήξει την ηθική και την αξιοπρέπεια του βάναυσα δολοφονημένου δημάρχου χαρακτήρισε τους δύο κατηγορούμενους ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, που εκπροσωπεί την οικογένεια Κουκούδη, Χρυσόστομος Βελάκης. «Έχω την αίσθηση ότι ουσιαστικά ολοκληρώνεται το εγκληματικό τους σχέδιο, προσπαθώντας να επιρρίψουν στον δήμαρχο αυτά που υπεξαίρεσαν από τον Δήμο Παγγαίου και οι δύο. Θεωρώ το έγκλημά τους προσχεδιασμένο από καιρό. Ο δήμαρχος δεν είχε πάρει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο», δήλωσε ο κ. Βελάκης, συμπληρώνοντας πως συνηθίζεται ένας δήμαρχος να πληρώνει προκαταβολικά μέρος της αξίας ορισμένων έργων στους αναδόχους και στη συνέχεια να επιστρέφει τα χρήματα μόλις φθάσουν οι σχετικές επιχορηγήσεις.

Σχόλια