Προφυλακίστηκε ο ένας από τους Βρετανούς που κατηγορούνται για τους εμπρησμούς στην Εβραϊκή Συναγωγή των Χανίων

0

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 32χρονος Βρετανός ο οποίος κατηγορείται, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, για τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις κατά της Εβραϊκής Συναγωγής των Χανίων στις 5 και 16 Ιανουαρίου. Ο νεαρός και οι συγκατηγορούμενοί του αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες του εμπρησμού εκ προθέσεως, με την επιβαρυντική περίσταση ότι τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, και της από κοινού ένωσης για τη διάπραξη των εμπρησμών.
Ο 22χρονος Βρετανός και ο 24χρονος Έλληνας που φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ ο Έλληνας κλήθηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ και ο Βρετανός 3.000 ευρώ.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο συνήγορος του 32χρονου, Τάσος Κακατσάκης υποστήριξε ότι ο εντολέας του «κρίθηκε προφυλακιστέος από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, δεδομένου ότι κατά τη γνώμη τους προέκυψαν κάποιες σοβαρές ενδείξεις ότι συμμετείχε στην τέλεση του αδικήματος για το οποίο κατηγορείται. Πιστεύω ότι στη συνέχεια θα ασκήσει κάποιο από τα δικαιώματα που έχει στη διάθεσή του και, δεδομένου ότι συνεχίζει να αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες σε αυτόν, εν τέλει θα δικαιωθεί». Αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον Βρετανό να έχει σχέση με τη βάση του ΝΑΤΟ στα Χανιά, ο δικηγόρος δήλωσε ότι ο πελάτης του έχει διαψεύσει οποιαδήποτε τέτοια σχέση. Της αθωότητας του εντολέα του υπεραμύνθηκε και ο νομικός παραστάτης του 22χρονου Βρετανού, Δημήτρης Κακατσάκης.
Ο τέταρτος κατηγορούμενος –ένας 24χρονος Αμερικανός, που συνελήφθη στις αρχές της εβδομάδας– θα οδηγηθεί στον ανακριτή αύριο Πέμπτη, ενώ για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση καταζητείται ακόμα ένας Αμερικανός.

Σχόλια