Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας για τις απαλλοτριώσεις πριν από τα Ολυμπιακά έργα

0

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς παρήγγειλε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κακουργηματική απάτη σε βάρος του Δημοσίου και του Δήμου Μαραθώνα, ύψους 8,5 εκατ. Ευρώ, η οποία αφορά την υπόθεση απαλλοτρίωσης 147 στρεμμάτων στο Μαραθώνα, προκειμένου να κατασκευασθεί το κωπηλατοδρόμιο, εν όψει των αγώνων του 2004.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση εκτιμάται ότι υπήρξε απάτη σε βάρος του Δημοσίου, καθώς ως ιδιοκτήτης των 147 στρεμμάτων φερόταν ότι είναι ένας 85χρονος, ο οποίος όμως θεωρείται ότι είναι η «βιτρίνα» άλλων προσώπων που συνεργάστηκαν για να ιδιοποιηθούν την έκταση.

Από τα 147 στρέμματα τα οποία απαλλοτριώθηκαν τα 10 ανήκουν στον Δήμο Μαραθώνα, σε βάρος του οποίου εκτιμάται ότι υπήρξε επίσης απάτη.

Παράλληλα ο κ. Σανιδάς παρήγγειλε και τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για δεκαπλασιασμό έκτασης 1.000 στρεμμάτων στο Ποικίλο Όρος (Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι) από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου της Λαμίας και κληρονόμων της οικογένειας Βέρδη, στην οποία άνηκε αρχικά από το 1870 η έκταση.

Σκοπός της έρευνας είναι να ελεγχθούν όλες οι απαλλοτριώσεις που έγιναν για ολυμπιακά έργα και το Δημόσιο προέβαλλε δικαίωμα ιδιοκτησίας, χωρίς όμως οι ισχυρισμοί του να γίνουν δεκτοί από τα δικαστήρια.

Σχόλια