Προκαταρκτική εξέταση για αυθαίρετα κτίσματα στη Μονής Εμμαούς

0

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από αναφορά για αυθαίρετα κτίσματα συνολικής επιφάνειας δύο χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Στο επίκεντρο νέας εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται η Μονή Αναστάσεως του Κυρίου – Εμμαούς, στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο τον περασμένο χρόνο έπειτα καταγγελίες για «ύποπτες» αγοροπωλησίες και δανειοδοτήσεις για τις οποίες διεξάγεται ήδη έρευνα από τις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διετάχθη προκαταρκτική εξέταση, έπειτα από αναφορά της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για αυθαίρετα κτίσματα συνολικής επιφάνειας δύο χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων εντός της έκτασης όπου στεγάζεται η Μονή.

Ήδη με έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που εστάλη στις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η κατεδάφιση όλων των αυθαίρετων κτισμάτων με μέριμνα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του νομού και με τη συνδρομή του Δασαρχείου Λαγκαδά.