Προκαταρκτική εξέταση για παραχώρηση οικοπέδων στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

0

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση παραχώρησης στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οικοπέδων στο Πανόραμα, έκτασης 32 στρεμμάτων, με σκοπό την ανέγερση ιδρύματος αποκατάστασης για απόρους και ηλικιωμένους.
Την εισαγγελική έρευνα ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, με αφορμή δημοσιεύματα.
Στην έγγραφη παραγγελία του, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός ζητά «να διερευνηθεί η υπόθεση με τη συγκέντρωση όλων των κρίσιμων εγγράφων (υπουργική απόφαση, άδεια οικοδομής, έγγραφα Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, Δήμου Πανοράματος κ.ά.) που εκδόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη λήψη καταθέσεων όλων των εμπλεκόμενων προσώπων».
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, θα διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου -φυσικού αυτουργού ή συμμετόχου- για αδικήματα περί την υπηρεσία ή άλλες αξιόποινες πράξεις του Ποινικού Κώδικα και της Δασικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας.

Στο μεταξύ, εξηγήσεις για το θέμα ζήτησαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης επεσήμανε ότι «όλα κινήθηκαν νόμιμα» και τόνισε ότι η νομαρχία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Σχόλια