Προκαταρκτική εξέταση για την τακτική που ακολουθούν ορισμένα ιδιωτικά σχολεία

0

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία σύμφωνα με το οποίο ορισμένα ιδιωτικά σχολεία παρεκκλίνουν από το σχολικό κανονισμό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ορισμένα ιδιωτικά σχολεία φέρονται να ολοκληρώνουν νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο τη διδακτέα ύλη και να προχωρούν σε ενέργειες προετοιμασίας των μαθητών για τις εξετάσεις, με στόχο να είναι πιο ανταγωνιστικοί έναντι άλλων. Παράλληλα, τροποποιούν το ωρολόγιο πρόγραμμα με τρόπο και σε βαθμό που διευκολύνει τους μαθητές στην οργάνωση της μελέτης τους, καταργούν την καταγραφή παρουσιών στην τάξη και γενικότερα αναθέτουν την παρακολούθηση των μαθημάτων στη διακριτική ευχέρεια των ίδιων των μαθητών, κατόπιν πλήρους συνεννόησης με τους καθηγητές και ανάλογης συναίνεσης της διεύθυνσης.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στον εισαγγελέα Ευάγγελο Κασσαλιά με την εντολή να διερευνήσει τη βασιμότητα των καταγγελομένων και να εντοπίσει εάν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Σχόλια