Προκαταρκτική εξέταση για τις υποθέσεις του υπουργείου Πολιτισμού

0

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Γιώργος Κολιοκώστας ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Π. Πούλιο τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για μη χρηστή διαχείριση υποθέσεων από τον Χρήστο Ζαχόπουλο, ενώ ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.
Η 34χρονη πρώην συνεργάτιδα του κ. Ζαχόπουλου οδηγήθηκε, χθες, στις φυλακές Κορυδαλλού – και συγκεκριμένα στο κελί 23 -, αφού κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον ανακριτή. Η ίδια πάντως αρνείται τις κατηγορίες, όπως αρνείται ότι είχε και ερωτική σχέση με τον Χρήστο Ζαχόπουλο.
Στον ανακριτή κλήθηκαν και άλλα πρόσωπα που είχαν έρθει σε επικοινωνία με την κατηγορούμενη, ανάμεσά τους οι δημοσιογράφοι Όλγα Τρέμη και Θέμος Αναστασιάδης, οι οποίοι έχουν παραδεχθεί ότι η 34χρονη τους προσέγγισε με σκοπό να πωλήσει σε κανάλι κασέτα με υλικό που αποδείκνυε τη σχέση της με τον κ. Ζαχόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η επίμαχη κασέτα βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης.
Στον ανακριτή κατέθεσε επίσης ο γιος του Χρήστου Ζαχόπουλου.
Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής αναφέρει για την υπόθεση: «Ανεξάρτητα από την ανθρώπινη πλευρά του προβλήματος, οι διαστάσεις που πήρε η υπόθεση Χρήστου Ζαχόπουλου αναδεικνύουν ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα οικονομικής διαχείρισης προγραμμάτων, καθώς και θέματα αποχαρακτηρισμών διατηρητέων κτιρίων και αντιμετώπισης αρχαιολογικών χώρων. Για όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πλήρεις εξηγήσεις».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος για το ίδιο θέμα δήλωσε: «Υπάρχει μια προσωπική πλευρά, η οποία έχει δραματικά στοιχεία. Υπάρχει όμως από την άλλη μια σοβαρή πολιτική πλευρά. Κατά τη γνώμη μας, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει σήψη, υπάρχουν μαύρα σημεία και υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του πρωθυπουργού προσωπικά και με το ρόλο που είχε ως υπουργός Πολιτισμού τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης της ΝΔ».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ενόψει των εορτών, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν εξελίξεις. Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπουργείο Δικαιοσύνης ενεργοποιήθηκε τάχιστα […] Εμείς εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και θα συμβούλευα και στην αντιπολίτευση να εμπιστεύεται τους θεσμούς και κυρίως τη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα φτάσουμε σ’ ένα σημείο, ώστε να έχουμε απόλυτο φως. Θέλω πάντως να σας πω ότι η κυβέρνηση ούτε φοβάται, ούτε έχει να κρύψει τίποτα».

Σχόλια