Προκαταρκτική εξέταση για τον ξυλοδαρμό του διευθυντή των φυλακών Διαβατών στο ΑΠΘ

0

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον ξυλοδαρμό, που υπέστη ο διευθυντής των φυλακών Διαβατών από ομάδα αγνώστων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.
Η έρευνα ανατέθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπαίτιων του περιστατικού για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί να καταθέσει καθηγήτρια της Νομικής του ΑΠΘ, η οποία προσκάλεσε τον διευθυντή των φυλακών να μιλήσει σε φοιτητές του Ιδρύματος, στο πλαίσιο μαθήματος Εγκληματολογίας.
Μια ομάδα αγνώστων με κράνη και ρόπαλα εισέβαλε στο χώρο της Νομικής, όπου διεξαγόταν το μάθημα και επιτέθηκε στον ομιλητή, στέλνοντάς τον με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή τους, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ καταδικάζουν με σφοδρότητα το «αποτρόπαιο» αυτό περιστατικό, κάνοντας λόγο για «άνανδρη» ενέργεια από «εξωπανεπιστημιακή συμμορία, που δεν έχει καμιά θέση σε χώρο πνεύματος, πολιτισμού και σύγκρουσης ιδεών» και την οποία «η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να εξοβελίσει».

Σχόλια