Προληπτικές εξετάσεις για τις κρατούμενες στον Ελεώνα Θηβών

0

Σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν οι 332 κρατούμενες στο κατάστημα κράτησης του Ελεώνα Θηβών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, οι κρατούμενες θα μπορούν να υποβληθούν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, μετά τη συνεργασία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα με το γενικό γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και διευθυντή της κλινικής μαστού του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου “”Άγιος Σάββας”” Ευάγγελο Φιλόπουλο.
Ομάδα εξειδικευμένων γιατρών μεταβαίνει στον Ελεώνα, σήμερα, και θα παραμείνει έως τις 16 Ιουλίου, προκειμένου οι κρατούμενες να ενημερωθούν και να υποβληθούν, εφόσον το επιθυμούν, σε μαστογραφία και test pap.
Στην ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, ευχαριστεί την Αντικαρκινική Εταιρία που εκφράζει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τονίζοντας ότι: “”Η ενημέρωση και ο προληπτικός έλεγχος μπορούν να αποτελέσουν μια ασπίδα σωτηρίας για τις έγκλειστες, μιας ιδιαίτερης ομάδας του πληθυσμού που παρουσιάζει ειδικές ανάγκες και απαιτεί ειδική αντιμετώπιση και εξειδικευμένη φροντίδα””.

Σχόλια