Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη οι στρατιωτικοί για το επίδομα των 176 ευρώ

0

Σωρεία αγωγών κατά του Ελληνικού Δημοσίου άρχισαν από χθες να καταθέτουν οι στρατιωτικοί όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις οποίες διεκδικούν αναδρομικά την ειδική μηνιαία παροχή των 176 ευρώ που θεσπίστηκε το 2002.

Ήδη πάνω από 2.500 έχουν δώσει γραπτή εντολή στον νομικό σύμβουλο τής (υπό αναστολήν) Ένωσης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων να προχωρήσει στη δικαστική διεκδίκηση.

Οι διατάξεις του άρθρου 14 του Νόμου 3016/2002 ορίζουν ότι η επίδικη παροχή των 176 ευρώ το μήνα, μπορεί να επεκταθεί και στο λοιπό προσωπικό του Δημοσίου, των Oργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που δεν συμμετείχαν σε πρόβλεψη παλαιότερου νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις.

Σχετικά εκδόθηκαν πολλές κοινές υπουργικές αποφάσεις για περίπου 70 κατηγορίες υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, στις οποίες δεν περιλαμβάνονταν τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι στρατιωτικοί, μέσω του νομικού συμβούλου του (υπό αναστολή) συνδικαλιστικού τους οργάνου, τονίζουν ότι κακώς δεν χορηγήθηκε το εν λόγω επίδομα και σε αυτούς, καθώς ο τρόπος με τον οποίο προχώρησε τελικά η χορήγήσή του σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων, καταδεικνύει ότι πρόκειται για ένα επίδομα με «αμιγώς μισθολογικό χαρακτήρα».

Σχόλια