Προσφυγή από τελωνειακό στο ΣτΕ κατά της απόλυσής του

0

Η ποινή του είχε επιβληθεί εξαιτίας της απώλειας τουλάχιστον 60 χαρτοκιβωτίων λαθραίων τσιγάρων που είχαν κατασχεθεί, κατά την μεταφορά τους από το Τελωνείο στο χώρο καύσης.
Σε βάρος του τελωνειακού, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές του Κορυδαλλού, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση στην υπηρεσία από την οποία φέρεται να προκλήθηκε στο Δημόσιο ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 147.000 ευρώ, ψευδή βεβαίωση από υπαίτιο που είχε σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του και σε άλλον αθέμιτο όφελος.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, κατά τη μεταφορά των κατασχεθέντων τσιγάρων με νταλίκες από το χώρο του τελωνείου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΤΙΤΑΝ προκειμένου να τεθούν σε καύση, μεταφορτώθηκαν σε άλλο φορτηγό 60 τουλάχιστον χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον Ιούνιο του 2012 επέβαλε στον προϊστάμενο διοικητικής υποστήριξης του Τελωνείου Ελευσίνας ως υπέυθυνο για την καύση του παράνομου φορτίου, την πειθαρχική ποινή του προστίμου με πλήρη στέρηση των αποδοχών του 45 ημερών για αμέλεια και ατελή εκπλήρωση καθήκοντος, ενώ το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος και αναξιοπρεπή συμπεριφορά στην υπηρεσία, μετά από ένσταση που άσκησε ο υφυπουργός Οικονομικών το Νοέμβριο του 2012, και του επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης.

Ο τελωνειακός υπάλληλος υποστηρίζει ενώπιον του ΣτΕ ότι το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο επηρεάστηκε από το γεγονός της προσωρινής του κράτησης και του επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης. Ακόμη, αναφέρει ότι η πειθαρχική ποινή είναι βαρύτατη στο πρόσωπο του και τον οδηγεί στην πλήρη ηθική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή, ενώ η πειθαρχική απόφαση δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
 

Σχόλια