Προσφυγή δικηγόρου στο ΣτΕ για απόρριψη από διαγωνισμό του υπουργείου Άμυνας

0

Στο ΣτΕ προσέφυγε δικηγόρος του Πειραιά, ζητώντας να ακυρωθεί απόφαση της διεύθυνσης Στρατιωτικής Δικαιοσύνης του υπουργείου Άμυνας που δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την πλήρωση κενών θέσεων προέδρων στο δικαστικό σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, επειδή οι γονείς του είναι αλλοδαποί.
Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, είναι Έλληνας πολίτης γεννηθείς στο δήμο Νίκαιας, έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στον Εληνικό Στρατό και είναι εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.
Στο διαγωνισμό δεν του επέτρεψαν να συμμετάσχει, καθώς εκείνος έχει μεν ελληνική ιθαγένεια, αλλά και οι δύο γονείς του δεν είναι Έλληνες το γένος αλλά Πακιστανοί.
Στην αίτησή του ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι η άρνηση συμμετοχής του στο σχετικό διαγωνισμό είναι αντίθετη στη διεθνή σύμβαση για την κατάργηση κάθε μορφής φυλετικών διακρίσεων, το διεθνές σύμφωνο για τα οικονομικά, πολιτικά και μορφωτικά δικαιώματα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής.
Επίσης, η άρνηση είναι αντίθετη στη συνταγματική αρχή της ισότητας και στην αρχή της ίσης μεταχείρισης στην απασχόληση, ενώ δεν έχει επαρκή και αναλυτική αιτιολογία.