Προσφυγή για τον προαστιακό

0

Η «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα»,οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αθηναίων Στ.Λάμπρου,Ζωή Βαλάση, Εμμ. Δανδουλάκης, ο διαμερισματικός σύμβουλος (Δ Δημοτικό Διαμέρισμα) Ν. Βασιλάκης, ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων και μία κάτοικος των Αθηνών προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι προσφεύγοντες ζητάνε να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η από 10.6.2008 κοινή υπουργική απόφαση με την οποία τροποποιείται προγενέστερη (από 2.2.2004) υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο «αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού διαδρόμου από Σταθμό Πελοποννήσου στον Πειραιά μέχρι τις Τρεις Γέφυρες».

Υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες ότι η υπουργική απόφαση που εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους δεν λαμβάνει υπ όψιν της προγενέστερες αποφάσεις της oλομέλειας του ΣτΕ, που αναφερόταν για αναζήτηση της εναλλακτικής λύσης της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών.

Ακόμη, αναφέρουν ότι η μελέτη βρίσκει προσχήματα για την μη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ υποβαθμίζονται οι περιοχές από όπου διέρχεται. Επίσης, αναφέρουν ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις για την προστασία του περιβάλλοντος,των δασών και των αρχαίων μνημείων.

Σχόλια