Προσφυγή στη δικαιοσύνη από καρκινοπαθή εναντίον του ΟΤΕ

0

Νεαρή καρκινοπαθής αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά του ΟΤΕ, επειδή ο Οργανισμός της στερεί το δικαίωμα της απασχόλησης, λόγω της κατάστασης της υγείας της.

Σύμφωνα με το ιστορικό η νεαρή είχε υπογράψει μονομερή σύμβαση με τις υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου του ΟΤΕ, με την προοπτική μετά το πέρας της εκπαίδευσης να προσληφθεί στην συγκεκριμένη υπηρεσία με το καθεστώς της 12μηνης σύμβασης.

Η νεαρή κατέθεσε, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της, στον Οργανισμό το πιστοποιητικό υγείας, που της ζητήθηκε, βάσει του καταστατικού του ΤΑΠ-ΟΤΕ και οι αρμόδιοι, διαπιστώνοντας την κατάστασή της και στηριζόμενοι σε εγκύκλιο του ΟΤΕ, σύμφωνα με την οποία: «οι αρμόδιες για την πρόσληψη του ενδιαφερόμενου προσωπικού Υπηρεσιακές Λειτουργίες θα πρέπει να μην προσλαμβάνουν τους υποψήφιους που οι ιατρικές γνωματεύσεις αναφέρουν πρόβλημα υγείας, αλλά να αναμένουν τη γνωμάτευση της Κεντρικής Επιτροπής Υγείας», την απέλυσαν.

Η εν λόγω Επιτροπή δεν έχει αποφανθεί ακόμη για την περίπτωση της νεαρής, ωστόσο, ο προϊστάμενος των Υπηρεσιών Τηλεφωνικού Καταλόγου του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε για λόγους «ασφαλείας» -όπως αναφέρεται- να της αφαιρέσουν την υπηρεσιακή της κάρτα (σ.σ. μαγνητική κάρτα απαραίτητη για την είσοδό της στους χώρους του ΟΤΕ).

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, ο οποίος έχει καλέσει τους υπευθύνους του ΟΤΕ.

Σχόλια