Προσφυγή στο ΣτΕ για την επέκταση της Αττικής Οδού

0

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και οι δήμαρχοι Ελληνικού, Αλίμου και Καισαριανής ανακοίνωσαν πως θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις επεκτάσεις της Αττικής οδού, στα νότια της Αττικής και τα Μεσόγεια.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι των φορέων, δήλωσαν ότι «με τα νέα σχέδια δεν προστατεύεται ο Υμηττός, αλλά αντίθετα απειλείται από τη μαζική επέλαση, που θα ακολουθήσει την επέκταση των οδικών αξόνων».

Κατήγγειλαν δε, ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε υποσχεθεί να δώσει άμεσα προς διαβούλευση το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη διαχείριση του ορεινού όγκου, αλλά δεν έχει ακόμη παραδοθεί.

Οι δήμαρχοι, από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι «με τα νέα σχέδια διχοτομούνται ολόκληρα αστικά σύνολα» και για το λόγο αυτό υποσχέθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.

Ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδας Κουρής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ζήτησε επίμονα από το ΥΠΕΧΩΔΕ τη μελέτη κυκλοφοριακών φόρτων των νέων οδικών αξόνων, αλλά ουδέποτε την έλαβε.