Προσφυγή στο ΣτΕ κατά κτιριακού συγκροτήματος στο Βοτανικό

0

Κάτοικοι, φορείς και δημοτικοί σύλλογοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έκδοσης οικοδομικής άδειας για την κατασκευή και λειτουργία κτιριακού συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται δίπλα στο χώρο όπου θα ανεγερθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στο Βοτανικό.

Οι 130 κάτοικοι, φορείς και δημοτικοί σύλλογοι στρέφονται κατά υπουργικής απόφασης και κατά της αναθεώρησης πολεοδομικής άδειας του περασμένου Αυγούστου και ζητούν την αναστολή και την ακύρωση όλων των παραπάνω πράξεων υποστηρίζοντας ότι αυτές είναι αντίθετες στο άρθρο 24 του Συντάγματος.

Το οικοδομικό τετράγωνο 45 Α είναι το διπλανό τετράγωνο από το χώρο που θα ανεγερθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Στο χώρο αυτό προβλέπεται να δημιουργηθεί χώρος με εμπορικά κέντρα, γραφεία και άλλες χρήσεις, που σύμφωνα με την προσφυγή πρόκειται να επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον της περιοχής.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή διπλασιάζεται ο προβλεπόμενος συντελεστής δόμησης και υποκρύπτεται απαγορευμένη μεταφορά συντελεστή δόμησης.

Σχόλια