Προσφυγή της ΠΟΕΣΥ για ακύρωση του ασφαλιστικού νόμου

0

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση στην πράξη του ασφαλιστικού νόμου και ειδικότερα των ρυθμίσεων για τις συγχωνεύσεις των Ταμείων του κλάδου και τη δήμευση των πόρων τους.

Οι δημοσιογράφοι ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, ύστερα από πρόταση του προέδρου της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Τσαλαπάτη.
«Οι δημοσιογράφοι, οι ενώσεις συντακτών όλης της χώρας μαζί με το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, είναι αποφασισμένοι και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να ασκήσουν οποιοδήποτε νομικό μέτρο για την ακύρωση του νόμου αυτού στην πράξη», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δ.Τσαλαπάτης.
Η προσφυγή στρέφεται κατά της πρώτης διοικητικής πράξης, που είναι η προκήρυξη για τοποθέτηση προέδρου και ΔΣ στο νέο Ταμείο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, καθώς και «κάθε μεταγενέστερης πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης, που συνάπτεται με την προσβαλλόμενη και αποτελεί συνέχεια ή ολοκλήρωση της ίδιας διαδικασίας, καθώς και άλλης συναφούς πράξεως».
Ως πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΠΟΕΣΥ ορίσθηκαν οι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Μανιτάκης, Αστικού Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φίλιππος Δωρής και ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Λάζαρος Μπελίτσης.